GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale

GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale
GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale
Publicat: 14/01/2021, 13:51
Actualizat: 14/01/2021, 13:52

Gabriel Chicioreanu, secretarul general al Federației Naționale a Părinților și totodată consilier de carieră, consideră că există o problemă în cazul elevilor care vor susţine în această vară Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. „Tinerii trebuie să fie conștienți de faptul că ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior”.

Cei mai mulți dintre părinți și profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii. O decizie referitoare la modalitatea de desfășurare a cursurilor școlare după data de 8 februarie, când începe al doilea semestru al actualului an școlar, ar putea să fie comunicată astăzi.

Va trebui să ne gândim în primul rând la binele copiilor, indiferent ce vor cadrele didactice sau părinții. Nu putem să ținem acasă copiii de grădiniță sau copiii de învâțământ primar și gimnazial. Dacă poate pentru elevii de liceu s-ar mai putea face ore online pentru anumite materii, eventual și pentru clasa a 7-a și a 8-a sau a 6-a și a 5-a, pentru clasele primare ar trebui sa avem învățământ fața-n față.

Ce facem cu această generație, în condițiile în care anumite lucruri ar fi trebuit să le învețe față în față, și nicidecum în partea de online, unde ar trebui să stea părinții alături de copii și să îi învețe să scrie literele de mână, să învețe cifrele, liniuțele, bastonașele?!”, a declarat Gabriel Chicioreanu.

„Mulți copii nu și-au recuperat materia pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat”

„Vine luna iunie și bat la ușă Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Nu sunt foarte mulți copii care și-au recuperat materia pentru aceste examene. Cu atât mai mult cu cât anul acesta nu sunt teze și nu există un sistem de evaluare. De aceea s-a și propus organizarea acestora în format fizic, nu în format online.”, a mai spus secretarul general al Federației Naționale a Părinților.

„Ministerul Educației este foarte prost organizat în secțiunea de achiziții”

„Sunt încă foarte multe zone în care copiii nu au acces la internet și Ministerul Educației, fiind foarte prost organizat în secțiunea de achiziții, sunt multe unități de învățământ unde elevii nu au tabletele, profesorii nu au calculatoarele și laptop-urile prin care să predea. Orele s-au făcut așa cum s-au făcut și la examenele care vor urma va fi un dezechilibru foarte mare între copii.

Este important ca părinții să îi conștientizeze pe tineri faptul că școala este importantă și ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior. Stând acasă, mulți părinți și-au pierdut locurile de muncă, pentru că nu toți angajatorii îi lasă în telemuncă”.

Despre faptul că nu se cunoaște încă materia care va fi indrodusă pentru examenul de Evaluare Națională, Gabriel Chicioreanu. consideră că „este o problemă din cauza acestui dezechilibru între anumite zone din România. Este posibil să se intre cu materia din semestrul 2, dacă se va face la clasă.

Încă de vara trecută, la nivelul Federației Naționale a Părinților s-a mers pe ideea descentralizării. Există șansa ca anumite localități să nu aibă deloc cazuri de COVID-19 sau extrem de puține, iar copiii ar putea merge la școala indiferent de anul de învățământ.

Unele cadre didactice preferă această comoditate de a face învățământ de la distanță. E mai simplu să stai acasă și să le predai copiilor”, a declarat Gabriel Chicioreanu la GANDUL LIVE.


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×